Łatwo się zapomnieć jedząc orzechy – są takie smaczne! Pamiętaj jednak, że potrzebujesz tylko małej porcji, aby skorzystać z ich dobroczynnych właściwości.
Orzechy – co się w nich kryje?
Wszystkie rodzaje orzechów zawierają mnóstwo uzdrawiających składników odżywczych, moimi ulubionymi są jednak migdały i orzechy włoskie. Pięćdziesiąt sześć gramów migdałów (około czterdzieści osiem orzechów) pokrywa ponad pięćdziesiąt procent dziennego zapotrzebowania na magnez – minerał korzystnie wpływający na serce. Migdały są cennym źródłem witaminy E, błonnika i mononienasyconych kwasów tłuszczowych – wszystkie chronią serce. Wyniki pewnego badania opublikowanego w „Circulation” dowiodły, że jego uczestnicy, którzy przez dwa miesiące jedli siedemdziesiąt gramów orzechów dziennie, znacząco zmniejszyli całkowity poziom cholesterolu i obniżyli ryzyko wystąpienia chorób serca.
Poznaj dobrodziejstwo orzechów włoskich dzięki włączeniu ich do swojej diety.
Fabrizio Mancini
Potęga samouzdrawiania
Od dzisiaj nie musisz obawiać się chorób i bólu. Masz w sobie bowiem wszystko, czego potrzebujesz do pełni zdrowia.
Posyp swoje płatki śniadaniowe, lub sałatkę pokruszonymi migdałami bądź orzechami włoskimi. Dodawaj je do soków, koktajli mlecznych, albo po prostu traktuj je jako zdrowe przekąski do schrupania między posiłkami.
Więcej uzdrawiających smakołyków i znakomitych ćwiczeń znajdziesz w książce Potęga samouzdrawiania.
Autor: Dr Fabrizio Mancini